GL, D66, SP en PvdA wij rekenen in ieder geval op jullie!

GL, D66, SP en PvdA wij rekenen in ieder geval op jullie!

11 maart 2015 orgaandonatie 0

2mh_nu-of-nooitwebTe veel mensen wachten, te lang en te vaak tevergeefs. Vandaag is een belangrijke dag voor deze mensen als het Masterplan Orgaandonatie wordt geëvalueerd. Dat het Masterplan niet heeft gebracht wat was beloofd, is duidelijk. Het is niet voor alle partijen duidelijk met welke oplossingen zij vandaag komen om wel tot een structureel verbetering te komen.

Wij staan in ieder geval pal achter GroenLinks, D66, SP en PvdA, de partijen die ADR als oplossing in het verkiezingsprogramma hebben staan. Wij en alle wachtenden op een donororgaan – nu en alle duizenden in de toekomst – rekenen in ieder geval op jullie. Uiteraard hopen we dat VVD, CDA, PVV en de andere fracties ons ook zullen steunen.

Een masterplan is goed maar echte resultaten zijn beter!

Waarom ADR? De laatste cijfers zeggen genoeg !


Uit de verkiezingsprogramma’s van partijen die in ieder geval vóór ADR zijn.
– GL: “Om het aantal orgaandonoren te vergroten, wordt het actief donorregistratiesysteem ingevoerd: mensen zijn donor, tenzij zij aangeven dat niet te willen.”(https://groenlinks.nl/sites/default/files/Verkiezingsprogramma_GroenLinks_Groene_kansen_voor%20Nederland.pdf.pdf – pag.25)

– D66: “D66 wil het ADR invoeren. Dit is een systeem van orgaandonatie waarin iedereen die zich na herhaalde oproepen niet laat registreren in het Donorregister, automatisch als donor geregistreerd wordt” (https://d66.nl/content/uploads/sites/2/2014/05/verkiezingsprogramma-d66-2012-2017.pdf – pag.46)

– SP: “We voeren het actieve donorregistratiesysteem in om het aantal potentiële orgaandonoren te verhogen en daarmee mensenlevens te redden.” (https://www.sp.nl/sites/default/files/sp-verkiezingsprogramma-nieuw-vertrouwen.pdf – pag.23)

– PvdA: “Om orgaandonatie te bevorderen steunen wij een systeem waarbij in principe iedereen donor is tenzij je daar actief bezwaar tegen hebt aangetekend. De overheid benadert iedereen actief om een keuze te maken” (http://www.pvda.nl/data/sitemanagement/media/PvdA_verkiezingsprogramma_120912.pdf – pag.49)