Blog over het Actieve DonorRegistratie (#ADR) debat in de 2d Kamer

Blog over het Actieve DonorRegistratie (#ADR) debat in de 2d Kamer

10 juni 2016 orgaandonatie 0

Dinsdag 13 september zal de Tweede Kamer over het Actieve Donorregistratie wetsvoorstel stemmen. Dat is hard nodig nu de cijfers helemaal niks aan de verbeelding overlaten ;(.

  • Reactie op onderzoek Panteia naar registratiesystemen orgaandonatie. Dit onderzoek wordt helaas nog steeds door enkele partijen in het debat gebruikt ondanks onjuistheden: Minister slaat met onderzoek plank mis

Natuurlijk zullen we ook verslag doen van het vervolgdebat en alle andere ontwikkelingen met betrekking tot de donorwet en Actieve Donorregistratie.

ADR zet 60% van de Nederlanders – die dat nu nog niet hebben gedaan – aan zelf een keuze te maken of zij orgaandonor willen zijn of niet en dit vast te leggen in het donorregister. Nu schuift de meerderheid van de Nederlanders deze keuze nog onbewust door aan de familie. Nabestaanden worden daardoor op het meest emotionele moment – vlak na overlijden van hun dierbare – geconfronteerd met deze moeilijke vraag. In dit blog doen wij verslag en verwijzen wij naar interessante analyses met betrekking tot deze materie.