Burgerinitiatief

Op 7 december 2010 vond de officiële aanbieding van de 2 Miljoen Handtekeningen petitie plaats in de Tweede Kamer onder brede belangstelling van vrijwel alle fracties.

Inhoudelijke behandeling van het burgerinitiatief werd later door de commissie burgerinitiatieven van de Tweede Kamer afgewezen hoewel meer dan voldoende handtekeningen (ruim 48.000) waren verzameld. De afwijzing kwam voort uit het feit dat de Kamer zich minder dan twee jaar eerder ook al in een debat over Actieve Donorregistratie zou hebben uitgesproken.

Dit was volgens de stichting echter niets meer dan een soort microdebat en een stemming op de laatste dag van het kabinet Balkenende IV tijdens een spoeddebat over misleidende cijfers. Niemand zat toen te wachten op een stemming over ADR, maar het is later wel gebruikt om ons initiatief niet in behandeling te nemen.’

Wij zetten onze activiteiten echter door, want er wachten nog steeds teveel mensen onnodig lang op een donororganen. 150 tot 200 mensen per jaar halen de het eind van de wachtlijst niet!

Hier onder een beeldimpressie van aanbieding.

Video

Foto’s

Voorbereiding initiatiefnemers, ambassadeurs en gasten

Bekijk ook zeker wat we hebben gedaan om zo veel handtekeningen te verzamelen: Donor catwalk 1 & 2, Filmpjes van Dames voor na Vieren, Saar op de Brancard en de cartoons.

Bekijk het overzicht.